Стоматолог Ася Величкова - Панова
Дентални услуги в град Пловдив, Кършияка, град Сливен

ПАРОДОНТОЛОГИЯ

Заболяванията на пародонта или т.нар. "зъбодържащ апарат" са в основата на загубатана зъби. Пародонтологията е насочена към поддържане на здравето и лечение на всички тъкани вустната кухина - венци, кост, периодонциум, устна лигавица. Нелекуваният гингивит (възпаление на венците) често води до пародонтоза. При това заболяване процесът вече е достигнал дълбоките слоеве на пародонта и е засегнал костта, която поддържа зъбите.

Превенцията на пародонталните заболявания може да се постигне с редовно професионално почистване назъбен камък и зъбна плака, както и полиране на всички повърхности с Air Flow на всеки 4 до 6 месеца.Този вид порофилактика, заедно с обучение за правилна орална хигиена и мотивация на пациента за поддържане на отлично орално здраве, са от изключително значение. 

Лечение с плазма

Лечението с плазма е уникална процедура,позволяваща стимулиране процесите на саморегенерация в засегнатите тъкании участъци. 

показания за лечение сплазма:

  • гингивит - спира кървенето от венците и отстранява възпалението и неприятната миризма от устната кухина
  • локализиран и генерализиран пародонтит - намалява подвижността на зъбите и укрепва тъканите на пародонта
  • алвеолит (усложнение след вадене на зъб)-намалява болката и възпалението в засегнатия участък
  • периимплантит (възпаление на тъканите около импланта) - намалява възпалителното огнище на околоимплантатната лигавица
  • профилактика на заболяванията в устната кухина

За пълното възтановяване на пародонталните структуи е задължителнокомбиниранетос други лечебни процедури.Продължителността и броят на процедурите зависи тежестта и степента на заболяването и се определя от лекуващия лекар.