Стоматолог Ася Величкова - Панова
Дентални услуги в град Пловдив, Кършияка, град Сливен

ХОМЕОПАТИЧНО ЛЕЧЕНИЕ

Хомеопатията представлява метод на лечение на природна основа. За основоположник се смята Самюел Ханеман, виден токсиколог и химик, работел в университета в Лайпциг. Много често  понятието "хомеопатия"   се счита за лечение с билки. Всъщност, преведено от латински  "homeos" означава подобен, а  "pathos" - болест. Още през 14 век пр.н.ера бащата на медицината Хипократ е забелязал, че "нещата, които са причинили заболяването могат да го излекуват". Днес точното определение за хомеопатия е: "Терапевтичен метод, който прилага в клиничната практика ФЕНОМЕН на подобието и който използва лечебните вещества в малки и безкрайно малки дози."

за кого е подходящо лечението с хомеопатия?

  • хомеопатичната терапия е подходяща за пациенти от всички възрасти
  • за бременни,кърмачета, деца, както и за хора с алергии 
  • пациенти с бъбречна и чернодробна недостатъчност

Предимствата на хомеопатията са многобройни.Това е възможно най-безвредния начин за повлияване на физическото,психическото и емоционално състояние на човешкия организъм.Хомеопатичните лекарства стимулират организма сам да се справи с възникналия в него болестен процес.

хомеопатия и традиционна медицина

Лекарите занимаващи се с хомеопатия не отричат традиционните методи на лечение.Напротив, много често традиционното лечение се комбинира с хомеопатично такова.Хомеопатията може да бъде само в полза на традиционната медицина(алопатията)

как се приемат хомеопатичните лекарства?

  • хомеопатичният медикамент се слага под езика,тъй като тази зона е богато кръвоснабдена и лекарственото вещество попада директно в кръвообращението.
  • лигавицата на устната кухина трябва да е чиста от хранителни остатъци в момента на приема на лекарственото вещество,както е добре да няма специфичен вкус в устата на пациента (цигарен дим,кафе,ментов вкус)