Стоматолог Ася Величкова - Панова
Дентални услуги в град Пловдив, Кършияка, град Сливен

ЕСТЕТИЧНА ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА

  • фасети- Фасетите представляват тънка керамична пластинка, която се залепя за предната повърхност на зъбите.Чрез поставянето на фасети се постигат трайни промени в цвета и формата на зъбите. 
  • бондинг-Денталният бондинг изискава минимално препариране (изпиляване) на зъбите.При него  послойно се нанася фотополимер на зъбните повърхности. Композитният материал се оформя така, че да се адаптира към подлежащия зъб и към съседните зъби.От изключителна важност е използваният материал да е от висок клас, за да могат да се постигнат желаните естетични резултати. Чрез бондинг се постигат- корекция на формата и големината на зъбите,корекция на режещия ръб,затваряне на пространство между зъбите,както и корекция на фрактурирани (счупени) предни зъби. 
  • избелване на зъбиIN OFFICE BLEACHING -Професионалното избелване на зъби е  процедура, с която се постига промяна в цвета на зъбите.Оцветяването на зъбите може да е следствие от  прекалената консумацията на кофеинови напитки,вино и тютюнопушене.Задължително е преди процедурата да се направи почистване на зъбен камък и зъбна плака.Избелване на потъмнели(умъртвени зъби) също се постига чрез поставянето на избелващ гел в зъба.

                                   -HOME BLEACHING- При този вид избелване пациентът сам поставя избелващия гел в шина,             която е направена от лекаря по дентална медицина.Дават се инструкции за начина на ползване.